Het hoe en wat van De Prunus

Twee woningen aan de Prunusstraat (nr. 43 en 45) met in totaal negen kamers worden door de stichting voor een jaar aan eerstejaars studenten verhuurd. De huizen staan in de wijk Selwerd. Deze wijk telt veel studentenhuizen en bevindt zich dichtbij het universiteits- en HBO-complex Zernike.

Twee kamers zijn gereserveerd voor de vaste bewoners. Zij zijn ouderejaars studenten en zijn het aanspreekpunt voor de dagelijkse gang van zaken in beide huizen. Zij kunnen de nieuwe bewoners wegwijs maken in het studentenleven en zijn contactpersoon voor het bestuur van de stichting DJHG.

Om de taak van de vaste bewoners te vergemakkelijken is er een aantal huisregels opgesteld, met afspraken over woongedrag, logés, huishoudelijke taken, enzovoorts. 
Hoewel iedere bewoner volkomen zelfstandig is, moet hij of zij wel beseffen tot een christelijke woongemeenschap te behoren. Dit geldt uiteraard voor de omgang met elkaar en de houding ten opzichte van de leefomgeving (zie huisregels).

Huur en verdere huisvesting

De kamers worden verhuurd voor een bedrag variërend van 176,- tot 348,- euro per maand (bedragen van seizoen 2015-2016), afhankelijk van de grootte van de kamer. De huur is inclusief gebruik WIFI, verwarming, water en elektriciteit. 
Het huurcontract loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. Dat betekent dat de bewoners aan het eind van het studiejaar zelf voor vervolghuisvesting moeten zorgen.

Aanmelding en meer informatie

Via de knop 'aanvragen informatie' (rechts) kun je vragen stellen en je voorkeur voor een kamer doorgeven. Naar aanleiding van deze aanvraag, ontvang je een inschrijfformulier. Daarna wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprekin Groningen, tenzij er teveel aanmeldingen zijn. Tijdens het kennismakingsgesprek is er ook de mogelijkheid om het huis te bekijken. 
Na het gesprek proberen we je zo snel mogelijk te laten weten of je een kamer krijgt.
Wil je nog meer weten, dan kan je altijd contact opnemen met het secretariaat.